15 Nisan 2014 Salı

İSTAKOZLARIN CANLI HAŞLANMALARI VAHŞETİNE HAYIR!...


Kime: Real Hipermarketleri Bilkent Mağazası 
Real Hipermarketleri Müşteri İlişkileri Departmanı 
BILKENT  REAL'IN ISTAKOZLARIN CANLI HAŞLANMALARINA İMKAN TANIYAN SATIŞ POLİTİKASINA "HAYIR" 
Tarih, adil olmayan uygulamalara karşı düşünen ve sorgulayan insanların verdiği mücadeleler sonucunda elde edilen pek çok hakka tanıklık etmiştir.  Bugün de Bilkent Real yönetimine daha önce email yolu ile başvurulan ancak olumlu sonuç alınamayan bir satış politikasına karşı bu dilekçe hazırlanmıştır. 
Türkiye’de yer alan pek çok köklü hipermarkette canlı ıstakoz satışı yapılmamaktadır. Nitekim bu satış ile kendisini bekleyen ilkel ve acımasız olum biçiminden habersiz bir canlının akvaryumun içinden gözleri ile etrafına bakınmasına tanık olmaktayız. Nihayetinde kendisi, satın alındığında  canlı canlı haşlanırken bağırarak ölmek zorunda kalacaktır. Ne acıdır ki balık reyonundan bir çeşidin eksilmesi ricasına Bilkent Real yönetiminden olumlu yanıt alınamadığından satış hala devam etmektedir. 
Oysa, bu uygulamanın dünyada örneklerinin bulunması söz konusu uygulamayı meşru kılmamaktadır. Ayrıca söz konusu satış ile  hayvanlara yönelik "işkencenin" doğal karşılanması ve insanların bu tip uygulamalara alıştırılması tehlikesi vardır. Türkiye’deki mutfak ve yasam kültürüne yabancı olan ve dünyada da uygulanmamasını dilediğimiz  canlı ıstakoz satışına hayır diyerek söz konusu satış durdurulana değin müşteriniz olamayacağımı üzülerek ifade ederek vicdanimizi sızlatan söz konusu satışın durdurulmasını ve ıstakozların doğal yaşamlarına iadelerini talep ediyoruz. 
"Bir milletin yüceliği ve manevi gelişimi hayvanlara muameleleri ile anlaşılabilir.” - Mahatma Gandhi               
Çayyolu Doğal Hayatı Koruma ve Sokak Hayvanlarını Barındırma Derneği
Saygılarımla, 
Mustafa Nevruz SINACI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder